Kopya Diziler



Burhan Ayeri
“Yaz dizileri senaristlerin yeni hikayeler üretme konusundaki çaresizliklerinin son göstergesi. Yeniden eski Yeşilçam filmlerini taklit eden yapımlar ekranlara gelirken bunu halkın istediği şeklinde yorumlayıp başarısızlıklarını örtmeye çalışıyorlar. İşte son haftaların berbat yapımları:

1- Yalan Dünya (Ünlü çocuk hikayesi Prens ve Dilenci’nin versiyonu olup ülkemizde beğeniyle izlenen Gabriela Spanic’in oynadığı Davetsiz Misafir (La Intruder)’de aynı hikayeyi izlemiştik.).

2- Aşk Kapıyı Çalınca (DMC’nin sanatçısı olan Burak Kut’un reklamını yapmak için yayınlanan dizi 1990’ların flaş pembe dizisi Aşk Kapıyı Çalınca’nın versiyonu. TRT4’ün gençlik kanalı olduğu yıllarda ekrana gelen yapımın bu uyarlamasında tek fark esas kız fakir, esas oğlan zengin).

3- Sana Mecburum (Pınar Altuğ’un oynadığı berbat dizi Davetsiz Misafir’de ünlü şarkıcı Tarcan ve onun halktan sevgilisi arasında yaşanan aşk şimdi bunda boy gösteriyor. Doğuş çok kötü).

4- Senden Başka (Fakir kız, oğlana kendini zengin olarak tanıtır. Zengin oğlanın kötü kalpli bir sevgilisi vardır. Sevda Çiçeği adlı dizide aynı durum söz konusu. Gökhan Özen başroldeydi).

5- Kavak Yelleri (Dawson’s Creek ve İtalya’da izlenme rekorları kıran 15/Love dizisinin bir kopyası. Bu dizide geçen hikayeler Hayat Bilgisi’nde de vardı.)

6- Eksik Etek (Sev Kardeşim dizisinin berbat kopyası).

7- Nazlı Yarim (Fırtına, Gülbeyaz ve ‘Uy Başıma Gelenler’ gibi yapımların versiyonu. Yapmacık Karadeniz şiveleri).

8- Zeliha’nın Gözleri (Laura Mars’ın Gözleri filminin tuhaf kopyası. Ölü Bölge (Dead Zone), Medium gibi yabancı dizileri takip eden bir yapım. Ancak polisiye olmaktan çok karakterlere acımamızı isteyen bir arabesk gibi).

9- Hayal ve Gerçek (Ruhsar dizisinin kopyası. Karakterlerin isimlerini de aynı koysalardı).

10- Korkusuzlar (İsmail Y.K’nın bu dizide ne işi var? Arka Sokakları taklit eden bir yapım).”



Powered by ScribeFire.

0 yorum:

Write here, about you and your blog.
 
Copyright 2009 Super Gazete All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes